banner
Pagina in afdrukformaat
Zie je die rimpeling daar in het water? Daar vormt zich een zandbank, midden in de geul
Het Wad is een prachtig vaargebied. Boeiend, afwisselend, avontuurlijk. Varen op het Wad vraagt een behoorlijke deskundigheid, een goede voorbereiding en liefst enige ervaring.
 
Zandbanken verlegd
Droogvallen blijft bijzonder. Zee wordt land wordt zee wordt land. Door de stroming van wind en getij veranderen de omstandigheden op het Wad voortdurend. Na elke storm hebben zandbanken zich weer verlegd. De kaart van vorig jaar is op veel plaatsen hopeloos verouderd. En zelfs op de kaart van dit jaar moeten we alweer wijzigingen aanbrengen. Veel oceaanzeilers vinden het hier maar niks.

 

Aktuele informatie
De Wadvaarder heeft aktuele informatie nodig. En anders gaat hij de infomatie wel zelf zoeken, al scharrelend over zijn Wad. Of op internet. Deze informatie willen we hier delen met de andere Wadvaarders.

In het menu hier links... 
staan de ervaringen en informatie van de collega-Wadvaarders.  Variërend van algemene informatie, vaaraanwjizingen, weerberichten en de onvolprezen Wadvaarders-dieptestaat. Alles geordend per aandachtsgebied.

Help mee deze website aktueel te houden
Deel je Wadden-ervaringen met anderen. Stuur ons je bijdragen: kort, lang, het maakt niet uit. Alles helpt mee een goed beeld van de Wadden te geven. Wel graag steeds met bronvermelding en vooral ook met datum, want het Wad verandert snel.

Stuur je ervaringen naar: navigatie@wadvaarders.nl