banner
Pagina in afdrukformaat
Impressie Wadvaardersdag

Op zaterdag 28 januari was weer de jaarlijkse Wadvaardersdag. Ruim 100 leden en genodigden waren aanwezig in de Maritieme Academie in Harlingen. Er kwamer boeiende zaken over het waddengebied aan de orde.
's Morgens gaf eerst voorzitter Kor Wijngaarden een overzicht van 2016. Vervolgens kwam gast Hans Danel met nieuwe verheugende informatie over het haventje van noordpolderzijl.
Kim Uittenbosch presenteerde de resultaten van 2,5 jaar Actieplan Vaarrecreatie Waddenzee. Maarten Snel gaf een toelichting op het snelvaren. Iedereen luisterde aandachtig, er er werden geanimeerd vragen gesteld.
Voorzitter Kor kreeg de wisseltrofee terug van Hans Revier (Waddenvereniging) om hem vervolgens uit te reiken aan Jook Nauta van de stichting Jachthavens Waddeneilanden.
Nadat de inleiders van de workshops kort hadden aangegeven waar hun verhaal over zou gaan ging iedereen naar de workshop van zijn of haar keuze.
Na de lunch werd de algemene ledenvergadering gehouden waarin Jan Röben een inleiding gaf op het thema voor 2017 de 3 uur voor/na hoogwater kunnen doorvaren van zeehondengebieden. Marjan Vroom gaf een overzicht van het monitoringplan 2017.