banner
Pagina in afdrukformaat
Droogvalactie Dellewal

Als ludieke actie organiseren wij, natuurlijk wel als het weer het toelaat, een korte historische herleving van zowel "Zicht op West" zoals dat eeuwen lang bestaan heeft, nou ja in elk geval wel minimaal twee honderd jaar en de "Dellewal droogval actie" zoals de Wadvaarders vlak na de oprichting een paar keer hebben gehouden.
De bakens zijn wat verzet. Het droogvallen op het Wad kan nu gebeuren volgens de richtlijnen die in de erecode staan.

En het droogvallen op Dellewal wordt langzamerhand ook weer bespreekbaar. Tijdens de algemene ledenvergadering op 28 februari in Harlingen is het idee voor deze ludieke actie ontstaan en enthousiast ontvangen, zie ook Berichten 95.

Daarom nu deze actie. Wij hebben contact gezocht met SOS (Stichting Ons Skylgerlandsje) en de Stichting Natuurherstel Baai Dellewal. En hen gevraagd om aan boord te komen uitleggen wat hun ideeën zijn omtrent Dellewal.
Wij kunnen ook ons belang over het voetlicht brengen.

De opzet is om vrijdag 15 mei aan te komen op de Dellewal en daar na het laagwater van 13.36uur  langzamerhand ene plekje te zoeken. Vervolgens ontvangst van de Terschellingers aan boord. Om 19.56 is het hoog. Dat belooft dus een rustig nachtje droogliggend. De volgende dag kan iedereen weer vertrekken of blijven net wat ieder wil.
Zaterdag is het hoog om 8.36, laag om 14.46 weer hoog om 20.50.
Voor de mensen uit het oosten die 's maandags weer aan het werk moeten, is dan de mogelijkheid of vroeg  te vertrekken of om na laagwater (rond drie uur) met de stroom mee naar Ameland te vertrekken. (wel even ankeren op beetje dieper water om dan weg te kunnen). Voor de richting Harlingen-gangers is er wat meer speelruimte qua tijd.

We vinden dat we minimaal 4 schepen moeten hebben en maximaal 10.. Als je mee wilt doen graag aanmelden bij Menno Buiskool, telefoon: 06-13750742.

Info via deze pagina. Graag met telefoonnummer .